Flagrante şi percheziţii într-un dosar de trafic de droguri

0
76

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant delict și 12 percheziții, în urma cărora, o grupare de trafic de droguri de mare risc a fost destructurată.

La data de 29 octombrie, au fost prinși în flagrant delict 7 membri ai unei grupări infracționale, bănuiți de trafic de droguri de risc și mare risc (ecstasy și cannabis). Astfel, au fost descoperite 516 comprimate de ecstasy, ascunse într-o cutie cu detergent, într-un bagaj expediat din Olanda, printr-o firmă de transport persoane și colete.

Coletul ar fi fost expediat de un cetățean olandez, de naționalitate română. Bărbatul venise și el în țară cu avionul, fiind depistat într-un autoturism, în trafic, pe D.N. 2, la intrarea în municipiul Fălticeni, județul Suceava. Asupra cetățeanului olandez a fost descoperit aproximativ un gram de cannabis.

Alți 3 intermediari au fost prinși în flagrant delict, într-un autoturism care circula în municipiul Suceava. În timpul flagrantului, doi dintre ei au încercat să fugă, reușindu-se prinderea lor în trafic, la o intersecție. În urma acestei acțiuni, au fost găsite asupra celor trei: un tub spray super-paralizant, un pachețel cu substanță pulverulentă (ce ar conține droguri), un tub de spray paralizant, 100 de comprimate ce conțin steroizi, 3 capsule cu substanțe pulverulentă, posibil psihoactive și un grinder cu urme de fragmente vegetale.

În cauză au fost efectuate și 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate înscrisuri, bani (4.800 de lei, 750 de euro), alte 8 comprimate de ecstasy, 94 de grame de cannabis, 8 pliculețe cu fragmente vegetale ce ar fi cannabis, 9 pachete cu foițe, două cântare electronice cu urme de cannabis, un bong, o pipă, o tabacheră, 6 grindere, două box-uri, un dispozitiv cu electroșocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stick-uri de memorie, 8 laptop-uri, un DVR, un micro SD și două tablete.

Au fost indisponibilizate, totodată, și două autoturisme. 8 membri ai grupării au fost reținuți ieri, 30 octombrie, ulterior Tribunalul Suceava emițând pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În activități au fost angrenați și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, polițiști rutieri și luptători de acțiuni speciale de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, colegi de la Poliția orașului Solca, precum și jandarmi din Suceava.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat”, „trafic de droguri de mare risc” și „introducere în țară de droguri de mare risc”.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.