O nouă acţiune a poliţiştilor la şcolile din Gherla! Ce informaţii au primit elevii (FOTO)

0
16

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au organizat şi desfăşurat ieri  o acţiune de prevenire a infracţiunilor stradale, dar şi de reducere a riscului rutier. De asemenea, s-a acționat și în proximitatea unităților de învățământ pentru prevenirea absenteismului școlar.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 28 de persoane și controlarea a 5 agenţi economici.  8 elevi au fost depistaţi absentând nemotivat de la cursurile şcolare.

Pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei rutiere au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au fost alături de elevii Liceelor Teoretice Ana Ipătescu, Kemeny Zsigmond şi Petru Maior, Liceului Tehnologic şi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1. Elevii au primit informaţii de la poliţişti şi au purtat discuţii despre violenţă, răspunderea penală şi contravenţională a minorilor, despre bullying şi cum poate fi acesta combătut, dar şi despre cum să fie în siguranţă în drumul spre/de la şcoală.

O atenţie aparte a fost acordată prevenirii traficului de persoane, elevii de liceu primind informaţii despre cum să recunoască riscurile mascate într-un anunţ de ofertă de muncă, ce este metoda lover boy, dar şi alte informaţii legate de traficul de persoane.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.