Acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în judeţul Cluj

0
28

Polițiștii din cadrul Poliţiei Rutiere vor organiza, în cursul aceste săptămâni mai multe razii de amploare pe toate drumurile din țară, inclusiv în judeţul Cluj.

Acţiunea se va desfăşura în cadrul campaniei „Truck&Bus”.

Aceasta îşi propune să urmărească prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă. Atfel, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport. De asemenea, pentru conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Potrivit Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), acțiuni similare vor avea loc și în celelalte țări europene.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.