Prima competiție internațională de Gimnastică Ritmică din România de tipul World Challenge Cup se desfășoară la Cluj

0
31

Federația Română de Gimnastică Ritmică (FRGR) organizează, perioada 23-25 august 2019, la Cluj, prima competiție internațională de Gimnastică Ritmică din România de tipul World Challenge Cup.

Evenimentul se desfăşoară înainte de Campionatul Mondial de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și va avea loc la BT Arena.

Vineri şi sâmbătă, 23-24 august 2019, publicul va urmări din sală sau din fața ecranelor calificările, când gimnastele concurează pentru a obţine punctajele necesare participării la finala pe obiecte.

Duminică, 25 august 2019, vor evolua cele mai bune opt gimnaste de la fiecare obiect (cerc, minge, măciuci şi panglică) şi cele mai bune opt ansambluri de la cele două exerciţii prezentate în calificări (cinci mingi şi trei cercuri + două perechi de măciuci).

„Avem înscrise la start 23 de ţări, cu 130 de gimnaste. Concursul se va desfăşura la două probe: individuală şi de ansamblu. Va fi o competiţie dinamică şi spectaculoasă pentru că vor veni nume mari la Cluj; aş menţiona-o aici pe Aleksandra Soldatova. Ea este în prima linie a echipei Rusiei şi va fi în echipa care va participa la Campionatul Mondial din septembrie, de la Baku. România va participa cu Denisa Mailat şi cu Andreea Verdeş, care au avut un parcurs foarte bun anul acesta”, a precizat preşedintele FRGR, Irina Deleanu.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.