Au demarat lucrările de asfaltare pe sectorul de drum Gherla – Fizeșu Gherlii (FOTO)

0
82

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, pe drumul judeţean 109C Gherla – Fizeşu Gherlii – Ţaga – Geaca – Cămărașu (DN16), a demarat și se află în plină derulare asfaltarea sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii.

În această etapă, au fost deja asfaltați aproximativ 1,5 kilometri de drum, pe un sens de circulație, întregul sector vizat având o lungime de 2,8 kilometri, între pozițiile kilometrice 1+400 și 4+200.

Reamintim în acest context faptul că lucrările de întreținere vizează mai multe sectoare de drum situate pe un tronson în lungime de aproape 38 de kilometri, de la kilometrul 1+400 până la kilometrul 39+200. Astfel, sectorul de drum Țaga – Geaca – Cămărașu (DN 16), în lungime de 21,6 kilometri, mai exact între kilometrul 17+600 și kilometrul 39+200, a fost asfaltat în proporție de 90%, pe restul de 10% din lungimea acestui sector executându-se lucrări complexe ca au vizat fundația drumului.

După finalizarea asfaltării sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii, preconizată a avea loc extrem de rapid, vor fi finalizate și lucrările de asfaltare din zona Țaga, inclusiv pe raza localității.

De asemenea, pe întreg tronsonul de drum sunt prevăzute și lucrări de realizare a șanțurilor, de completare a acostamentelor, de desfundare şi curăţare a podeţelor, şanţurilor şi rigolelor, tăiere de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare, precum și lucrări de marcaje rutiere.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.