Şofer cu alcoolemie record prins de poliţişti! A fost reţinut pentru 24 de ore

0
47

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în municipiul Cluj-Napoca, dar şi de impunere a unui climat de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier.

Acţiunea a vizat, în special, impunerea respectării regimului de viteză, dar şi prevenirea şi combaterea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, acţionându-se atât în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, cât şi în celelalte cartiere.

Activităţile desfăşurate cu aparatele radar au condus la identificarea şi sancţionarea a 49 de conducători auto care au decis să nu respecte limita de viteză legală prevăzută pe tronsoanele de drum pe care circulau în acel moment. Astfel, 2 dintre aceştia au fost sancţionaţi şi cu măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată. De asemenea, alţi 11 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare, iar în 4 cazuri a fost luată măsura retragerii certificatelor de înmatriculare.

În cadrul acţiunii, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 43 de ani, din comuna Aghireşu, judeţul Cluj, care conducea cu o concentraţie alcoolică în aerul expirat de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea perioadei de reţinere să fie prezentat în faţa magistrţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.