Laborator mobil la barajul Gilău

0
51

25 de elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, din Cluj-Napoca vor participa la o activitate practică inedită, în cadrul căreia va fi îmbinată latura educativă cu cea recreativă. Astfel, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa vor amplasa azi, 11 iunie 2019, ora 11.00, un laborator mobil, la barajul Gilău.

Copiii vor afla detalii despre funcțiunile barajului Gilău, despre parcursul apei până în casele lor, vor fi purtate discuţii despre apă, ca factor esenţial de mediu și vor fi prelevate și analizate probe de apă din lacul Gilău. De asemenea, aceștia vor observa modul în care sunt determinate unele caracteristici ale apei (conductivitatea apei, duritatea, concentraţia de oxigen şi valoarea ph-ului). Nu vor lipsi nici jocurile în aer liber și picnicul.

Activitatea marchează Ziua Dunării, sărbătorită anual în data de 29 iunie. Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!  este sloganul sub care se derulează evenimentele anul acesta.

Responsabilizarea socială reprezintă o preocupare permanentă a instituției noastre. Peste 800 de preșcolari, elevi și studenți au fost implicați în acest an în activităţi de informare şi de conştientizare asupra importanţei protejării şi conservării resurselor de apă.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.