Au început lucrările pe drumul județean 161K (DN 16) – Căian Vamă – Bărăi – Sava – Mureşenii de Câmpie – Chiriș

0
58

Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic și a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a judeţului, pe drumul județean 161K (DN 16) – Căian Vamă – Bărăi – Sava – Mureşenii de Câmpie – Chiriș au demarat o serie de lucrări de întreţinere.

Este, astfel, vizat un tronson în lungime totală de peste 20 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 20+120. Lucrările constau în plombări, burdușiri, completarea de acostamente, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

De asemenea, pe un sector în lungime de peste 7 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 13+000 și 20+120 vor fi executate lucrări de asfaltare. Până în acest moment a fost deja așternut stratul de piatră spartă și au fost executate alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării pe o lungime de aproximativ un kilometru.

Importanța drumului județean 161K, pentru locuitorii din zonă, dar nu numai, este dată de faptul că acesta face legătura între drumul judeţean DJ 109C pe direcţia Gherla şi drumul naţional DN 16 pe direcţia Apahida – Cluj.

Lucrările se desfăşoară exclusiv în condiţii meteorologice favorabile.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.