Lucrări pentru stoparea eroziunii malului Someșului Mic, în zona conductei magistrale din localitatea Iclod (FOTO)

1
68

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin cu personal specializat și utilaje pentru a stopa eroziunea malului stâng al râului Someșul Mic, în localitatea Iclod și pentru a pune în siguranță lucrările Companiei de Apă Someș S.A.

Aceștia realizează două epiuri- diguri de piatră, construite transversal, cu un capăt încastrat în mal, pentru dirijarea curenților de apă, în scopul protejării sectorului respectiv.

Până în momentul actual, la construirea epiurilor, unul în amonte și celălalt în aval de conducta avariată, s-au folosit 60 de tone de piatră. Pentru transportul cantităților de piatră, care mai sunt necesare pentru finalizarea lucrărilor (aproximativ 50 de tone), au fost relocate autobasculante din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș.

De asemenea, angajații SGA Cluj au acționat pentru stabilizarea vegetativă a conductei magistrale.

Reamintim că deterioararea conductei s-a produs în data de 24 mai 2019 și a fost cauzată de activarea unei eroziuni pe malul stâng al râului Someșul Mic, eroziune care a condus la dezgolirea conductei. Acest fapt a creat și premisele prăbușirii ei sub propria greutate.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.