Proiect: implicarea deţinuţilor de la Gherla în activităţi de reintegrare socială

0
51

Penitenciarul Gherla va participa azi cu un număr de 5 persoane private de libertate, care își execută pedeapsa în regim deschis, la  ”Bursa locurilor de muncă”, organizată de Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, în municipiul Dej.

Participarea la acestă activitate are drept scop sprijinirea deținuților în vederea ocupării, după liberare, a unui loc de muncă.

De asemenea, în perioada 17 –  31 mai, Penitenciarul Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla, organizează la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Expoziția de Pictură și Quilling ,,Simfonia sufletului”.

Cu această ocazie vor fi expuse lucrări de pictură și quilling realizate în cadrul activității educaționale ,,Atelier ocupațional – Pictură”, de  către rezidentele din Centrul terapeutic Lotus al  Penitenciarului Gherla. Lucrările de pictură s-au realizat cu sprijinul pictorilor colaboratori, Iurie Cojocaru și Toma Dănuț.

Acest gen de activități desfășurate în mediul carceral au un rol important în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.