Elementum – festivalul familiei de la Luncani

0
86

Spectacole ale Teatrului de Păpuși PUCK, Imaginarium și PICIpit sunt noutățile PĂMÂNTENE, iar parcul nautic gonflabil Aquaglide este surpriza ACVATICĂ a Festivalului Elementum– În ritmul familiei. Arpi&Zip Band, Țapinarii, Ministar Cluj, Mr. Nicu, Caravana Anima și Zănatec aduc spectacole ce vor aprinde cu siguranță FOCUL distracției, iar în AER plutește adrenalina și…Laser Tag Arena.

Festivalul Elementum, evenimentul pentru familii care reunește cele patru elemente primordiale ale naturii, APĂ, AER, FOC și PĂMÂNT, plus unul ”bonus”, SUFLET, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, se apropie cu pași repezi, iar noutățile se întețesc. Astăzi avem vești din toate zonele și nici nu știm cu care să începem.

Din categoria ”PĂMÂNTENE”

Îndrăgiții actori de la Teatrul de Păpuși PUCK, din Cluj-Napoca, se pregătesc intens pentru spectacolele pe care le vor susține în fața publicului de toate vârstele. Piesele sunt special create pentru copii, însă știm că și noi, adulții, de abia așteptăm să rememorăm, prin intermediul acestor show-uri, toate poveștile și momentele frumoase  din copilărie.

Tot cu picioarele pe pământ, dar cu mintea liberă să zburde, ne vom putea plimba prin Imaginarium. E o zonă în care ideile circulă fără să stea la semafor, cu riscul de a se lovi de ale altor ”trecători”, dând astfel naștere la tot felul de minunății, zise și ateliere de creație. De fapt, ele sunt meșterite cu multă iscusință de ”omuleții” de la Lut și Lemn Creative Camps. Proiect al unor oameni plini de dragoste pentru copii, educație non-formală și informală, creativitate și viitor, acesta reunește diverse tipuri de ateliere pentru cei mici, menite să le dezvolte curiozitatea, încrederea în sine și abilitățile practice. Fiecare concept are la bază metode ce aduc în centrul atenției creativitatea, ca un pilon esențial în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. În Imaginarium, sub un cort octogonal imens și roșu, vor fi ca ele acasă pictura, colajul, modelajul, origami-ul, jongleriile, spectacolele de tobe africane și tot ce are imaginația mai bun!

Și, dacă nouă, adulților, ne va surâde ideea să zăbovim mai mult în lumea visării, nu-i bai, copiii vor avea alte variante de consum a extra-super-mega energiei lor: vor avea la dispoziție, câțiva pași mai încolo, tobogane și trambuline gonflabile- în varianta gigant, pentru cei mai mari, sau în varianta mini pentru cei de până în 3 ani. Pe ultimele le puteți găsi în PICIpit, un spațiu cu voluntari supraveghetori, în care cei mai micuți dintre festivalieri pot ”trage pe dreapta” în groapa cu nisip, pot plonja în piscina cu bile, sau se pot angrena în oricare dintre activitățile special concepute pe categorii de vârstă. Mda, știm la ce vă gândiți și la asta ne-am gândit și noi, de asta vom amenaja în imediata apropiere un popas, a.k.a. Lounge Zone cu bean-bag-uri și cafea și chill music pentru mămici. Bine, fie, și pentru tătici! Deși…ei ar putea merge, între timp, la o ”tură” prin Legoland-ul Elementum, adică locul unde piesele de LEGO (sunt) Gigant(e).

Ca gâsca prin APĂ

… vom fi și noi, cei mai mari, alături de copii. Pentru cei mici avem pregătit un întreg parc nautic gonflabil Aquaglide, care însumează un traseu format din tobogane, trambuline, catapulte și alte ”nebunii” acvatice, menite să îi amuze și să îi bucure. În tot acest timp, părinții pot participa la activități de sport&yoga chiar pe marginea lacului, cu un ochi la copii și unul la/în suflet, minte și trup.

Încă o tură de spectacole de FOC

Arpy & ZIP Band, cunoscuta trupă de cover-uri din Cluj, este printre numele dragi nouă de pe scena de FOC. Au luat naștere în 2014, iar de atunci sunt un tot unitar. Și asta se aude cel mai bine în spectacolele lor, care reușesc să pună în mișcare și cel mai posomorât spectator. Se lasă cu dans frenetic, cântat la unison și muuuulte aplauze. Dacă nu ne credeți, vă puteți convinge chiar voi duminică, 23 iunie, cam așa, pe seară. Și, nu uitați, tot atunci vine și îndrăgita voce Disney, Andra Gogan.

Iar sâmbătă, înainte de DJ Project, vă putem confirma o nouă surpriză: Țapinarii!

Lor li se vor alătura, atât la scena mare, cât și la scena mică, Ministar Cluj , Mr. Nicu, Caravana Anima, Zănatec și mulți, mulți alții, despre care puteți afla din timp de pe pagina noastră de Facebook!

De aici încolo vă lăsăm în AER…

Noutatea din AER vine de la jocurile atât de căutate pentru team-building-uri: aducem laser tag-ul în aer și vă promitem că vă antrenăm bine! Și, stați liniștiți, spre deosebire de alte sporturi care imită lupta cu arme, acest joc nu produce nicio daună fizică și poate fi experimentat atât de persoane foarte tinere, cât și de cei mai în vârstă. Este un joc ce se poate practica de la 7 la 99 de ani, foarte asemănător cu paintball-ul, dar ce nu necesită echipament special și nu murdărește. De asemenea, în Arena Laser tag se va putea experimenta și Sumo!

Ce se mai întâmplă, profesore (de festival)?

Asta am întrebat-o noi pe Mădălina Hodorog, cea care a dat drumul, săptămâna trecută, la programul de educație non-formală Young Festival Creators by Elementum, singurul din România în care liceeni au ocazia să învețe cum și să organizeze chiar ei un festival, de la cap la coadă!

”Prima zi de YFC a arătat cam așa: ne-am cunoscut, ne-am împrietenit, am căutat idei și ne-am făcut curaj să le prezentăm și celorlalți. Scopul: punem împreună la cale un festival cum nu s-a mai făcut și ne distrăm! Iar rezultatele au fost uimitoare: am strâns ataât de multe idei, că în întâlnirea de săptămâna aceasta va trebui să le triem, altfel mai facem ACUM, pe loc, un festival J”, ne-a răspuns Madalina Hodorog – ReImagine Education.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.