GHERLA: Doi șoferi au rămas pietoni

0
153

În perioada 5 – 7 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat pe raza de competenţă teritorială a secţiei în vederea asigurării unui climat de disciplină rutieră în trafic, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 105 persoane şi au fost controlate 82 de vehicule.

Abaterile de la legislaţia în vigoare au impus aplicarea a 48 de sancţiuni contravenţionale, 30 dintre acestea pentru abateri de la legislaţia rutieră, fiind reţinute 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată.

***Câmpia Turzii

În perioada 6 – 7 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, au desfăşurat acţiuni de impunere a legislaţiei rutiere şi de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Acțiunile s-au derulat, cu precădere, pe DN15 E60, pe raza localităților Câmpia Turzii și Luna, și pe drumurile județene de pe raza de competență a Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii.

Abaterile constatate de către poliţişti au impus aplicarea a 42 de sancţiuni contravenţionale, 34 dintre acestea fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză. Au mai fost aplicate sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă, conducere sub influenţa alcoolului, depăşire interzisă ș.a.

Au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier şi au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, 2 permise de conducere.

***Huedin

În perioada 5 – 7 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, au desfăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor de circulație şi de impunere a legislaţiei rutiere, precum şi de menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În cadrul activităţilor, au fost legitimate 108 persoane şi au fost controlate a 94 de vehicule.

Abaterile constatate au impus aplicarea a 81 de sancţiuni contravenţionale, 61 dintre acestea pentru abateri de la legislaţia rutieră, conform O.U.G. 195/2002. Au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier şi reţinute 3 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, preum și 2 certificate de înmatriculare.

Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 61/1991 republicată. Au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia privind paza bunurilor, comerţul stradal ilicit, dar şi pescuitul şi acvacultura.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.