30 aprilie – zi liberă de la stat! Bugetarii avea șase zile libere de PAȘTE

0
110

30 aprilie 2019 este zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Decizia a fost anunțată de Guvern.

Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

Se anunţă cea mai lungă vacanţă pentru salariaţi, indiferent că sunt bugetari sau nu. Motivul este faptul că, pentru prima dată, Vinerea Mare este zi liberă prin lege.

În aceste condiţii, pe lângă prima și a doua zi de Paște, salariații vor avea liber liber și în Vinerea Mare, ceea ce înseamnă că minivacanţa acoperă perioada 26-29 aprilie.

Având în vedere şi faptul că 1 Mai, de asemenea liber legal, este la doar o zi diferenţă, iar Guvernul a decis să “facă punte”, angajații având de 6 zile libere.

Salariaţii din domenii cu activitate continuă, care nu se vor putea bucura de aceste libere, trebuie să fie recompensați de angajatori.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.