„Datină şi port străbun” la Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Dej (FOTO)

0
345

Vineri 29 martie, a avut loc la Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Dej finalizarea Concursul regional „Datină şi port străbun” aflat la a IX a ediției.

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Centrul de Informare Turistică Chiuieşti, Centrul de Informare Turistică Căşeiu şi Centrul de Informare Turistică Dej având ca şi beneficiari cadrele didactice şi copiii din învăţământul preşcolar şi primar.

Coordonatorii proiectului: Nădejde Ramona, Crișan Adriana și Faur Valentina Gabriela, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Dej şi-au propus prin Concursul regional „Datină şi port străbun” să promoveze în rândul preşcolarilor şi şcolarilor valorile tradiţionale asigurându-le continuitatea şi să transmită mai departe moştenirea primită din străbuni.

În holul grădiniţei a fost organizată expoziţia cu cele 228 de lucrări din 15 de judeţe înscrise în concurs. Preşcolarii din Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Dej îmbrăcaţi în costume populare au prezentat un moment artistic.

În urma jurizării au fost atribuite 50 de premii şi menţiuni.

Constituind una din valorile naţionale inegalabile şi incontestabile, păstrarea şi cultivarea tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti sunt apreciate în lume ca fiind unice şi de o frumuseţe rară.” au transmis cei de la Grădiniţă Piticot din Dej.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.